EMNİYETTEN  ÖĞRENCİLERE YÖNELİK TRAFİK EĞİTİM

Emniyet genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı ve TRT genel müdürlüğü işbirliği ile oluşturulan Eğitim Tır’ı İslahiye İlçe Emniyet Müdürlüğünün öncülüğünde İslahiye’de bin öğrenciye trafik eğitimi verdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı ve TRT Genel Müdürlüğü arasında imzalanan "Öğrencilerde Trafik Bilincinin Geliştirilmesi İşbirliği Protokolü kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğünce İslahiye  gönderilen Mobil Eğitim Tır 'ı, İslahiye Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin organize ve katılımları ile İslahiye İlçe Milli  Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Ali Öztürk Ortaokulu bahçesinde Okul öncesi ve İlkokul çağındaki yaklaşık 1000 öğrenciye trafik eğitimi verildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığına ait Mobil Eğitim Tır 'ı Ali Öztürk Ortaokulu bahçesinde, Okul Öncesi ve İlkokul düzeyinde 1000 civarında öğrenciyi, eğitim tır 'ı içerisine alarak, "çocuklarda trafik bilincini geliştirmek, farkındalık ve gelecek nesillerde daha kaliteli trafik bilinci  oluşturmak maksadıyla" mobil eğitim tır 'ı içerisinde önce teorik eğitim verilmiş, bu eğitimi alan her çocuğumuza, bahçe içerisine kurulan trafik eğitim parkurunda ayrı ayrı özel araçlara bindirilerek verilen teorik eğitimin uygulaması yaptırılmıştır. Çok eğlenceli geçen eğitim faaliyetleri özellikle çocuklar tarafından mutlulukla karşılanmış ve çocuklarımıza unutamayacakları anlar yaşatılmıştır.

Verilen eğitim faaliyeti dolayısı ile başta çocuklar, öğretmenler ve veliler Polisimize teşekkür ettiler. Çocuklar , Özellikle 6 Şubat depremleri sonrası çocuklarımıza önemli katkı sağlayan bu etkinlik sebebiyle başta Emniyet Genel Müdürlüğümüz, Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğümüz ve İslahiye İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ile koordine ederek destek veren İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, bugüne kadar benzer tüm organizasyonlarda öncülük ederek desteklerini hiç esirgemeyen Kaymakamımız Sayın Mehmet SOYLU' ya ilçemiz adına teşekkür ediyoruz dediler.