
Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürüttüğü istihbari çalışmalar sonucunda, 2013 yılında Cinderes Mahallesi’nde işlenen kasten öldürme olayının şüphelisi C.K.’yi yakaladı.
20 yıl 2 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı, Şehitkâmil ilçesinde saklandığı adrese düzenlenen operasyonda gözaltına alındı.
Olayın aydınlatılması için yapılan titiz planlama, takip ve saha çalışmaları, Jandarma’nın suçla mücadeledeki kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi. Şüpheli, gözaltına alındıktan sonra ilgili adli makamlara sevk edilerek tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Bu süreçte, jandarma ekiplerinin koordineli hareket etmesi, delillerin korunması ve zanlının kaçma ihtimalinin önlenmesi açısından kritik bir rol oynadı.
Uzmanlar, uzun süredir aranan bir suçlunun bu şekilde yakalanmasının, bölgedeki kamu güvenliği algısını olumlu yönde etkilediğini belirtiyor. Yerel halk ise Jandarma’nın 7/24 aralıksız olarak devam edeceği güvenlik çalışmalarını takdir ederek, benzer olayların önlenmesinde bu tür müdahalelerin önemine vurgu yaptı.
Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı, “Halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamak, suçla mücadelede kararlılıkla çalışmak” ilkesini yeniden teyit etti. Yetkililer, benzer suçların önüne geçmek ve toplumsal güvenliği artırmak amacıyla istihbarat ve operasyon faaliyetlerine aynı azimle devam edeceklerini ifade etti.
Bu yakalama, adli sürecin hızla ilerlemesi ve suçlunun cezasının uygulanması açısından bir dönüm noktası olarak görülüyor. İlerleyen günlerde, davanın mahkeme sürecindeki gelişmeleri ve olası ek güvenlik önlemleri yakından takip edilecek.
GENEL
18 saat önceEKONOMİ
19 saat önceEKONOMİ
19 saat önceGÜNDEM
19 saat önceGENEL
3 gün önceASAYİŞ
3 gün önceGÜNDEM
17 gün önce
1
İSLAHİYE’DE KADIN CİNAYETİ
5115 kez okundu
2
İSLAHİYE’NİN GELECEĞİ İLE OYNAMAYIN
4839 kez okundu
3
İSLAHİYE ADLİYESİNDE VEDA TÖRENİ DÜZENLENDİ
2884 kez okundu
4
YİNE BİBERLİ KAVŞAK YİNE KAZA
2615 kez okundu
5
Gaziantep’te Genç İntihar Girişiminde Bulundu, Polis Tarafından Kurtarıldı
2460 kez okundu