13 okunma

SANAL GERÇEKLİK LABORATUVARI KURULDU

ABONE OL
Haziran 29, 2023 09:05
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İslahiye’de bulunan Cemil Meriç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi tarafından ‘Biruni Sanal Gerçeklik Laboratuvarı’ kuruldu.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerden etkilenen ilçelerden olan İslahiye’de, öğrencilerin laboratuvarda kurulan sanal gerçeklik gözlüğüyle eğitimlerine katkı sağlanması amaçlanıyor. Kurulan laboratuvarda öğrencilerin bilimle birleşeceğini aktaran Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, öğrencilerin kurulan laboratuvarda birçok şey öğrenebileceğini söyledi. İslahiye Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu da laboratuvarın hayırlı olmasını diledi.

İslahiye’de bulunan Cemil Meriç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne Kırgızistan- Türkiye Manas Üniversitesi tarafından “Biruni Sanal Gerçeklik Laboratuvarı” kuruldu.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerden etkilenen ilçelerden olan İslahiye’de, öğrencilerin laboratuvarda kurulan sanal gerçeklik gözlüğüyle eğitimlerine katkı sağlanması amaçlanıyor.

Programda konuşan Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, öğrencilere başarı diledi.

Kurulan laboratuvarda öğrencilerin bilimle birleşeceğini aktaran Ceylan, öğrencilerin kurulan laboratuvarda birçok şey öğrenebileceğini söyledi.

İslahiye Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu da laboratuvarın hayırlı olmasını diledi.

Daha sonra laboratuvarın açılışı yapıldı, öğrencilere kurulan cihazlar hakkında kısa eğitim verildi.

admin
Author: admin

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r